Sagt och gjort - i med fyrdubbel sats saffransbrödsdeg av göteborgstyp (med ägg).
Värma mjök och smälta smör har jag aldrig varit mycket för, så direkt i med det kylskåpskallt i bunken så får maskinen arbeta det varmt. Var i alla fall planen. 20 minuter senare på högsta hastighet hade den stackars 600W-motorn ganska precis fått upp innehållet i rumstemperatur. Bra nog. För att inte förstöra smaken smorde jag jäsbunken med smör, vilket visade sig fungera minst lika bra som olja, något att tänka på.
Resultatet blev dels fyra klippta saffranslängder med mandelmassa, mandel och i en av dem russin. Resten av degen blev ett helt berg med lussekatter, snurror, clowner och andra fantasifulla skapelser utförda av hustru och treårig son i glatt samarbete.

"Tack för baket pappa", sa treåringen vid nattningen.
Snygga längder, ser riktigt proffsiga ut.
SvaraRaderaMan bugar och bockar :-)
SvaraRaderaDu är duktig å baka du mannen! :-)
SvaraRaderaSjälv är jag tokstolt av att ha rört ihop både en deg till Skånska Pepparkakor och en sats Playdoh-lera med Majsan.
Trevlig helg!