Börjar bananerna och päronen se ut att ha passerat bäst-före-dagen? Gör en kaka!
Mängden ingefära i receptet ger en ganska "vuxen" smak, minska den om du bakar till barn.
Serveras varm med vaniljglass.
Ingredienser:
2 st stora, väl mogna bananer
3 st väl mogna, mjuka päron - tex Conference
50 gram smör
2 st ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1 tsk kanel
2 tsk malen ingefära
Arbetsgång:
- Smält smöret och ställ åt sidan.
- Vispa ägg och socker fluffigt.
- Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten.
- Mosa bananerna och rör ner dem tillsammans med smöret.
- Häll smeten i en smord och bröad form.
- Stick ner de skalade och klyftade päronen.
- Grädda ca 45 minuter i 175°.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar