fredag 15 februari 2013

Päronkaka med banan och ingefära



















Börjar bananerna och päronen se ut att ha passerat bäst-före-dagen? Gör en kaka!

Mängden ingefära i receptet ger en ganska "vuxen" smak, minska den om du bakar till barn.

Serveras varm med vaniljglass.

Ingredienser:
2 st stora, väl mogna bananer
3 st väl mogna, mjuka päron - tex Conference
50 gram smör
2 st ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1 tsk kanel
2 tsk malen ingefära

Arbetsgång:
  • Smält smöret och ställ åt sidan.
  • Vispa ägg och socker fluffigt.
  • Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. 
  • Mosa bananerna och rör ner dem tillsammans med smöret.
  • Häll smeten i en smord och bröad form.
  • Stick ner de skalade och klyftade päronen.
  • Grädda ca 45 minuter i 175°.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar