150 g smör
2 st ägg
3 dl strösocker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
1,5 dl mjölk
4,5 dl vetemjöl
Glasyr:
50 g smör
eller margarin
3 msk stark espresso
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker
Garnering:
1-2 dl kokosflingor
Utrustning du behöver:
1 st långpanna med minst 3 cm hög kant
Elvisp
Gör så här:
1. Sätt på ugnen på 225°C. Ta fram en ugnsform, med minst 3 cm hög kant och klä hela formen med bakplåtspapper.
2. Smält smöret/margarinet (1 minut i micron) och låt svalna.
3. Knäck äggen och tillsätt socker i en bunke.
4. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
5. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kakao. Kakaon kan siktas om den är klumpig.
6. Vispa snabbt ihop med elvisp.
7. Tillsätt sedan mjölk, vetemjöl och det smälta smöret.
8. Vispa försiktigt snabbt ihop till en jämn smet med elvisp på lägsta hastighet.
9. Häll och bred ut smeten i formen.
10. Grädda i nedre delen av ugnen i 225°C i 10-15 minuter.
11. Gör under tiden glasyren.
12. Smält smör eller margarin 25 sekunder i micron.
13. Häll ihop det smälta smöret med kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker.
14. Vispa till en jämn smet.
15. Bred glasyren över kakan medan glasyren fortfarande är varm.
16. Strö över kokosflingor. Låt glasyren stelna.
17. Skär kakan i fyrkantiga bitar när glasyren stelnat.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar