
På Gateaux hemsida finns ingredienserna listade:
150gr rågsur
100gr vetesur
800gr vetemjöl
500gr vatten
20gr salt
Sen improviserade jag proceduren till:
1. Häll i allt förutom saltet.
2. Kör på låg hastighet i 10 minuter.
3. Häll i saltet och öka hastigheten i 5 minuter.
4. Låt jäsa tills det nått iaf dubbel storlek. Mitt jäste dåligt, fick stöta degen flera gånger och det tog flera timmar. Måste nog återuppliva mina surar...
5. Lägg över i mjölad korg för slutjäsning (till dubbel storlek, kan ta flera timmar)
6. Grädda på varm sten. 250 grader 10 minuter, sänk därefter till 200 grädda ytterligare ca 35 minuter. Öppna luckan var tionde minut och vädra.
Eftersom mitt bröd börjat spricka upp redan när jag la upp det på spaden struntade jag i att snitta det. Vet inte om det hade gjort så stor skillnad.
Fyller på med mer när jag hunnit smaka och jämföra det med Gateaux bröd, som är ett av de godaste jag någonsin ätit!
Bild på det färdiga brödet:

/Björn
Ser fantastiskt gott ut ska nog ge mig på att prova det.
SvaraRadera